IT sigurnost (Windows 7, Internet Explorer 10)

osnove

Opis tečaja:

Tečaj je namijenjen polaznicima koji se žele upoznati s pojmovima koji se odnose na sigurnost podataka i informacija, načine zaštite od štetnog softvera i neovlaštenog pristupa, sigurno korištenje mreže te sigurno pregledavanje weba i online komuniciranje. Polaznici će na ovom tečaju naučiti i kako napraviti rezervne kopije i obnoviti podatke, ali i kako trajno uništiti podatke.

Trajanje: 12 školskih sati

Oblik održavanja: tečaj za samostalno učenje

Šifra tečaja: F405

Detalji

Područja digitalnih kompetencija: 
Informacijska i podatkovna pismenost, Komunikacija i suradnja, Sigurnost

Razina digitalne kompetencije: 1 / 2

  • članovi akademske zajednice
  • svi zainteresirani

neograničeno

besplatno

telefon: +385 1 616 5165
e-mail: @email

Sadržaj tečaja: IT sigurnost, štetni softver, sigurnost mreže, sigurno pregledavanje weba, online komunikacija, upravljanje sigurnošću podataka

Potrebno predznanje: Potrebno je poznavanje rada na računalu i rada s datotekama u operacijskom sustavu Windows, poznavanje rada s web-preglednicima i alatima za e-poštu te poznavanje rada s programima za istovremene poruke.

Napomena: Nakon završetka tečaja, u skladu s Pravilnikom o pohađanju obrazovnih programa Srca, polaznici stječu pravo na dobivanje potvrde o završenom tečaju i digitalne značke.

Područja i razine digitalnih kompetencija određene su prema Europskom okviru digitalnih kompetencija za građane (2022). Više informacija možete pronaći na javnoj wiki stranici Obrazovnih programa Srca.