Prezentacije (PowerPoint 2016)

Osnove računala

Opis tečaja:

Tečaj je namijenjen polaznicima koji su početnici u radu s ovim programom ili su se njime malo služili, ali i polaznicima koji se već snalaze na osnovnoj razini, a žele sistematizirali i nadopuniti svoje znanje. Na tečaju će naučiti izraditi i oblikovati prezentaciju, unositi tekst, ugrađivati tablice, grafikone, dijagrame, grafičke objekte, multimedijski sadržaj, povezivati i uvoziti podatke te pripremiti prezentaciju za prikazivanje ili ispis.

Trajanje: 12 školskih sati / tri uzastopna dana po četiri školska sata (3 x 4)

Način održavanja: uz vodstvo predavača uživo u učionici Srca ili putem sustava za webinare

Šifra tečaja: E630

Detalji

Područja digitalnih kompetencija: 
Informacijska i podatkovna pismenost, Stvaranje digitalnog sadržaja, Rješavanje problema

Razina digitalne kompetencije: 2

  • članovi akademske zajednice
  • svi zainteresirani

Dostupne termine pronađite na rasporedu.

Sve cijene pohađanja obrazovnih programa možete pronaći na Cjeniku obrazovnih programa Srca.

 

telefon: +385 1 616 5165
e-mail: @email

radnim danom od 8:00 do 16:00

Sadržaj tečaja: Uporaba programa za izradu prezentacija, rad sa slajdovima, unos i obrada teksta, tablice u prezentaciji, grafikoni i dijagrami u prezentaciji, multimedijski sadržaji u prezentaciji, matrica slajda, povezivanje podataka, prezentacijski efekti, prikazivanje i ispis prezentacije, savjeti za kvalitetnu izradu i izvedbu prezentacije.

Potrebno predznanje: Od polaznika ovog tečaja očekuje se da zna koristiti miš i tipkovnicu, tj. da posjeduje osnovno znanje u radu s operacijskim sustavom Windows (E230 ili E208).

Napomena: Nakon pohađanja tečaja, u skladu s Pravilnikom o pohađanju obrazovnih programa Srca, polaznici stječu pravo na dobivanje potvrde o odslušanom tečaju i digitalne značke.

Područja i razine digitalnih kompetencija određene su prema Europskom okviru digitalnih kompetencija za građane (2022). Više informacija možete pronaći na javnoj wiki stranici Obrazovnih programa Srca.