ABC radionica dizajna nastave

Izrada e-kolegija i nastavnog sadržaja

Opis radionice:

ABC radionica namijenjena je nastavnicima u sustavu visokog obrazovanja na kojoj mogu pomoću ABC metode izraditi novi ili unaprijediti postojeći kolegij ili obrazovni program.

Nastavnici će na radionici raditi u grupama na obrazovnom programu ili e‑kolegiju te, na zabavan i jednostavan način, definirati pojedine aktivnosti i način provedbe (u učionici ili online) koji su potrebni za postizanje ishoda učenja. Cilj je pomoći nastavnicima da naprave reviziju postojećih kolegija te vide kako ih unaprijediti, uvesti nove nastavne metode i metode vrednovanja, postaviti ih u online okruženje ili podići razinu e-učenja ili da zamisle i postave kako će izgledati novi kolegij ili program.

Šifra tečaja: V100

Sve zainteresirane ustanove mogu se javiti i dogovoriti održavanje ABC radionice za svoje djelatnike putem sustava za webinare. 
Za sudjelovanje je potrebno osobno računalo s mikrofonom i (poželjno) kamerom. 
 
Trajanje radionice: 3 sata
Broj polaznika: 12-15

Radionicu je moguće organizirati i na visokom učilištu, sve zainteresirane ustanove mogu se javiti i dogovoriti održavanje ABC radionice za svoje djelatnike.
 
Trajanje radionice: 2 sata
Broj polaznika: 30-35

Područja digitalnih kompetencija: 
Profesionalni angažman, Učenje i poučavanje

Razina digitalne kompetencije: A2

Područja i razine digitalnih kompetencija određene su prema Europskom okviru digitalnih kompetencija za obrazovatelje (2017). Više informacija možete pronaći na javnoj wiki stranici Centra za e-učenje.

Srce je kao partner sudjelovalo na Erasmus+ projektu ABC to VLE beyond Curriculum Design koji vodi University College London u okviru kojeg je ovu radionicu pripremilo na hrvatskom jeziku i prilagodilo našem obrazovnom okruženju.

U rujnu 2020. radionica je prilagođena online okruženju te se od tad izvodi i putem sustava za webinare Srca.