Udomljavanje sekundarnog domenskog poslužitelja

Usluga Sekundarni domenski poslužitelj omogućava korištenje sekundarnog domenskog poslužitelja svim korisnicima .hr domena i njihovih poddomena bez naknade. Iznimno, tijela državne uprave i javne ustanove mogu zatražiti ovu uslugu i za domene izvan .hr domenskog prostora. Usluga se pruža na putem poslužitelja bjesomar.srce.hr.

Od početka funkcioniranja nacionalne vršne domene Srce pruža uslugu pomoćnog domenskog poslužitelja ustanovama iz sustava znanosti i visokoga obrazovanja. Usluga je aktivirana automatski, za svaku novu domenu ustanova. S vremenom i razvojem tehničke osposobljenosti i razine znanja i sposobnosti samostalnog tehničkog upravljanja domenskim prostorom u sveučilišnom okruženju, pojedine ustanove uvodile su vlastite poslužitelje, pa je time broj korisnika ove usluge postupno smanjivan.

Uslugu možete zatražiti slanjem maila na @email, pri čemu se Srce u pružanju usluge radu oslanja na Registar .hr domena u kojem mora biti registrirana domena, te da je bjesomar.srce.hr upisan kao sekundarni domenski poslužitelj.

Korisnik također mora konfigurirati primarni poslužitelj domene tako da je omogućen transfer domenskih (zonskih) podataka prema poslužitelju bjesomar.srce.hr.

700
domena
130000
DNS zapisa
25
godina pružanja usluge