Upravljanje bežičnim mrežama

Srce pruža stručnu potporu ustanovama iz visokog obrazovanja i znanosti tijekom  cijelog procesa Wi-Fi dizajna što uključuje planiranje, izgradnju i uspostavu bežične infrastrukture. Wi-Fi dizajn je ključan korak prilikom izgradnje bežičnih infrastruktura, jer je izvođenje tog koraka prema pravilima struke preduvjet za pouzdan rad bežične mreže i rad opreme u skladu s njezinim mogućnostima.

Kad se bežična mreža uspostavi Srce osigurava pouzdan i učinkovit rad bežične infrastrukture pomoću sustava upravljanja i nadzora iz privatnog oblaka Srca. Cilj je usluge omogućiti, na što više ustanova iz visokog obrazovanja i znanosti, ujednačen, pouzdan i siguran pristup bežičnoj mreži kako za korisnike ustanove davatelja pristupa tako i za gostujuće korisnike iz sustava znanosti i obrazovanja implementirajući pristup bežičnoj mreži po eduroam™ (education roaming) standardu. Uslugu Srce pruža u suradnji s ustanovama članicama koje pružaju lokalnu podršku svojim korisnicima.

Srce upravlja s više od 1100 bežičnih pristupnih točaka koje se nalaze na više od 70 lokacija na koje se mjesečno spaja više od 60 000 korisničkih uređaja.

70
lokacija
1100
bežičnih pristupnih točaka
60000
jednistvenih korisničkih uređaja spojeno svakih mjesec