Diljem Hrvatske uspješno održana serija događanja „Digitalne diplome - korak naprijed u digitalizaciji visokog obrazovanja“

19. 2. 2024.

Diljem Hrvatske uspješno održana serija događanja „Digitalne diplome - korak naprijed u digitalizaciji visokog obrazovanja“ koja je okupila preko 400 zainteresiranih sudionika za novosti u ovom području. Na događanjima održanima u Zagrebu, Rijeci, Osijeku i Splitu stručnjaci Srca predstavili su novo uspostavljeni Informacijski sustav evidencija u visokom obrazovanju (ISeVO) koji je korisnicima dostupan od 29. prosinca 2023. godine. Za novosti u području digitalizacije sustava visokog obrazovanja interes su pokazali predstavnici većine visokih učilišta Republike Hrvatske, kako prorektori, prodekani za nastavu i studente pa tako i djelatnici studentskih službi, ISVU koordinatori te brojni drugi čime smo uspješno postigli cilj informiranja visokih učilišta diljem Hrvatske o novitetu digitalnih diploma.

Okupljeni predstavnici visokih učilišta na održanim događanjima imali su priliku upoznati se s implementiranim funkcionalnostima i izgrađenim modulima Informacijskog sustava evidencija u visokom obrazovanju (ISeVO). Sustav ISeVO predstavlja moderan, fleksibilan i pristupačan informacijski sustav, a razvija se s ciljem da na cjelovit način poveže glavne elemente sustava visokog obrazovanja: visoka učilišta, studijske programe, studente i djelatnike sustava visokog obrazovanja. Trenutno, sustav ISeVO obuhvaća četiri modula: Preglednik visokih učilišta, Preglednik studijskih programa, Digitalni registar diploma i Administracija korisnika. U daljnjem razvoju, nadograđivat će se novim modulima, a postojeći moduli će se obogaćivati novim funkcionalnostima i prilagođavati potrebama korisnika. Sustav ISeVO razvija se u okviru projekta e-Sveučilišta, a uz njega Srce će izgraditi i Informacijski sustav praćenja programskih ugovora (ISpPU).

U provedbi projekta e-Sveučilišta sudjeluju Agencija za znanost i visoko obrazovanje, Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Sveučilišni računski centar Sveučilišta u Zagrebu, a vodi ga Hrvatska akademska i istraživačka mreža CARNET. Projekt je financiran sredstvima iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026.

Fotogalerija

Povezane vijesti: