Mrežni infrastruktura kampusa Borongaj

Mrežni operativni centar Kampusa Borongaj (Borongaj Campus Network Operations Center - BC NOC) brine o stabilnom i neometanom funkcioniranju mrežne infrastrukture Kampusa, te planira i koordinira njen daljnji razvoj, čime kontinuirano osigurava moderno studiranje kroz neograničen i brz pristup informacijskim sadržajima i izvorima.

Osnovne aktivnosti su planiranje i nadzor korištenja distributivne telekomunikacijske kanalizacije (DTK) Kampusa i svjetlovodnih kablova, nadzor i održavanje žičane i bežične mrežne infrastrukture Kampusa, nadzor i održavanje IP telefonske infrastrukture Kampusa, sistemsko i aplikacijsko održavanje središnjih infrastrukturnih poslužitelja.

Uz to u okviru Mrežnog operativnog centra Kampusa Borongaj pružamo pomoć održavateljima LAN i Wi-Fi infrastrukture za pojedine sastavnice u Kampusu, te planiramo i koordinairamo spajanja novih objekata Kampusa na mrežu.

Sastavnice u Kampusu su Fakultet hrvatskih studija, Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet, Fakultet prometnih znanosti, Studentski centar u Zagrebu, Ekonomski Fakultet, Fakultet elektrotehnike i računarstva, Prirodoslovno-matematički fakultet, Sveučilište u Zagrebu i Sveučilišni računski centar.

Na mrežu je povezano ukupno 18 objekata, mrežna infrastruktura sastoji se od više od 70 mrežnih uređaja i 3500 metara DTK, a godišnji mrežni promet između kampusa Borongaj i interneta iznosi više od 400TB.

18
spojenih objekata
70
mrežnih uređaja
400
TB prenesenih podataka godišnje